#trebuiesarepornimbusinessul. Grigore Horoi, preşedintele grupului Agricola: Bugetele asumate şi planurile de investiţii sunt în derulare la nivelurile gândite iniţial. Încrederea oamenilor se va reinstala

Autor: Florentina Niţu 08.06.2020

♦ Bugetul de investiţii din acest an este de 105 milioane de lei ♦ Grupul Agricola are 2.800 de angajaţi ♦ Agricola nu a făcut reduceri de personal ♦ Între 18 şi 20% din totalul businessului Agricola Grup este afectat de măsurile impuse de autorităţi.

Fabricile companiilor care fac parte din grupul Agricola, unul dintre cei mai mari producători de carne de pasăre, salamuri crud uscate şi produse de tip ready meals, au funcţionat la capacitate maximă în timpul stării de urgenţă (16 martie – 15 mai), însă vânzările au fluctuat şi 18-20% din totalul businessului grupului este afectat de măsurile impuse de autorităţi, determinate de evoluţia pandemiei de COVID-19, potrivit reprezentanţilor săi.

La început a fost o creştere, urmată de o scădere, iar în perioada premergătoare Paştilor comenzile au revenit la nivelul dintr-o lună normală, dar imediat după aceea a avut loc o prăbuşire a comenzilor primite, cauzele fiind evidente: resursele financiare limitate sau epuizate, lipsa vizibilităţi privind perspectivele de viitor şi chiar concurenţa importurilor din ţări care destochează la preţuri de dumping.