Protestele americanilor se mută la Londra. Boris Johnson: Oamenii pot să protesteze în mod paşnic, dar nu au dreptul să atace poliţia

Autor: Otilia Serescu 08.06.2020

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a condamnat, luni, violenţa cu care au acţionat protestatarii anti-rasism pe străzile din Londra. El consideră că este firesc ca oamenii să iasă în stradă şi să militeze „în mod paşnic” împotriva discriminării, „dar nu au dreptul să atace poliţia”, scrie BBC.

Mii de oameni au participat la manifestaţii în oraşele din Marea Britanie, la finalul săptămânii trecute, după ce un american de culoare, George Floyd, a murit în timp ce a fost reţinut de un ofiţer de poliţie din Minnesota.

În Londra, însă, protestele violente au condus la rănirea a opt ofiţeri, dar şi la arestarea a 12 persoane.

Într-o postare pe Twitter, Johnson a condamnat violenţa de pe străzile Londrei.

„Oamenii au dreptul să protesteze în mod paşnic şi respectând distanţarea socială, dar nu au dreptul să atace poliţia. Aceste demonstraţii au fost acte de tâlhărie şi sunt o trădare a cauzei. Cei responsabili vor fi traşi la răspundere”, a scris premierul britanic, citat de BBC.

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă şi duminică la Londra, precum şi în oraşe din Marea Britanie, inclusiv Bristol, Manchester, Wolverhampton, Nottingham, Glasgow şi Edinburgh.