Un lucru asupra căruia poate cădea de acord majoritatea clasei politice din Statele Unite: „America a scăpat de sub control”

Autor: Eduard Ivanovici 08.06.2020

Majoritatea americanilor îşi fac griji în legătură cu pandemia de coronavirus, economia ţării şi conducerea de la Casa Albă, potrivit unui sondaj realizat între 28 mai şi 2 iunie, scrie MarketWatch.

Sondajul a fost realizat de Jeff Horwitt, membru al Partidului Democrat, şi Bill McInturff, ajutat de divizia pentru Strategii de Opinii Publice (POS) din cadrul Partidului Republican. Sondajul a concluzionat că 8 din 10 americani sunt de părere că „lucrurile au scăpat de sub control în Statele Unite”.

Astfel, 92% din democraţi, 78% din independenţi şi 66% din republicani cred că situaţia care a luat naştere în ultimul timp în Statele Unite este mult prea mare pentru a mai putea fi controlată.

În plus, 46% dintre respondenţi cred că starea actuală a economiei este „proastă”, cel mai mare procent de acest fel din septembrie 2012 încoace, în timp ce 31% au descris situaţia ca fiind „rezonabilă”. Este de reţinut faptul că sondajul a fost realizat înainte de cifrele publicate vineri, 5 iunie, care arată că rata şomajului a scăzut în SUA la 13,3% după ce au fost create 2,5 milioane de locuri de muncă.

Conform sondajului, protestele izbucnite în urma morţii afro-americanului George Floyd nu vor afecta prea mult campania lui Donald Trump pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Rata de aprobare a preşedintelui s-a menţinut la 45%, scăzând cu numai un procent din luna aprilie până în prezent.