ZF Live. Ana Boata, director cercetare macroeconomică, Euler Hermes Paris: Trebuie stimulate investiţiile şi consumul, problema de lichiditate am rezolvat-o pe timpul crizei, dar mai rămâne solvabilitatea de rezolvat

Autor: Miruna Diaconu 09.06.2020

Compania de asigurare a creditului comercial estimează o rată a şomajului în România de 10% în trimestrul patru al acestui an.

Ana Boata, directorul depar­ta­mentului de cercetare macroeconomică din cadrul companiei Euler Hermes Paris, spune că România are nevoie de o stimulare a investiţiilor şi a consumului astfel încât ţara noastră să poată trece cu bine peste criza economică, iar efectele să fie diminuate. România este o ţară care are o economie bazată pe consum. O scădere a consumului ar putea avea efecte semnificative asupra economiei, de aceea statul trebuie să stimuleze prin măsuri fiscale creşterea consumului.

„Trebuie stimulate investiţiile şi consumul, e nevoie de o politică de cerere. Problema de lichiditate am rezolvat-o pe timpul crizei, dar problema de solvabilitate rămâne încă de rezolvat. Companiile, neavând măsurile necesare pentru a reduce costurile fixe în perioade de neizolare, pentru că statul nu le mai ajută, acela va fi momentul clar pentru a vedea dacă aceste companii vor reuşi să depăşească criza“, spune Ana Boata,  directorul departa­mentului de cercetare macroeconomică, Euler Hermes Paris, în cadrul emisiunii de business ZF Live.