Adrian Marin, UNSAR: Estimăm că piaţa asigurărilor a înregistrat o scădere importantă a subscrierilor în perioada stării de urgenţă impuse din cauza crizei coronavirusului

Autor: Mircea Nica 09.06.2020

♦ Treptat, daunele vor reveni la nivelul de dinainte de pandemie, însă nu se poate spune acelaşi lucru despre primele brute subscrise, având în vedere estimările de scădere a economiei şi dinamica recentă a parcului auto, susţine şeful UNSAR.

Piaţa asigurărilor s-a adaptat rapid nou­lui context al pandemiei de COVID-19 prin soluţii de telemuncă pentru angajaţi şi soluţii digitale pentru clienţi, dar scăderea subscrierilor din perioada stării de urgenţă ar putea fi importantă, consideră  Adrian Marin, preşedinte al Uniunii Naţionale a Asigurătorilor din România (UNSAR).

„Estimăm că piaţa asigurărilor a înregistrat o scădere importantă a sub­scri­erilor în perioada stării de urgenţă, com­parativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Totuşi, vom avea o imagine clară asu­pra pieţei odată cu publicarea ra­poar­telor trimestriale de către Autorita­tea de Supraveghere Finan­ciară (ASF). Datele oficiale de la ASF vor arată exact impactul celor două luni de stare de urgenţă asupra industriei asi­gurărilor“, a spus şeful UNSAR la solicitarea ZF.