Robert Chiţan, directorul de dezvoltare al Gral Medical: „Starea de urgenţă a fost o provocare pe partea de inovaţie, continuarea proiectelor începute şi o retargetare a pacienţilor“

Autor: Georgiana Mihalache 09.06.2020

♦ Grupul Gral a încheiat anul 2019 cu afaceri cumulate de 164 mil. lei, în creştere cu 13% faţă de anul anterior ♦ Operatorul privat de sănătate este al şaselea jucător în piaţa locală de profil.

Cele două luni de stare de urgenţă ca urmare a răspândirii coronavirusului în Ro­mânia au reprezentat o provocare pentru Gral Medical, al şaselea jucător din piaţa privată de sănătate, controlat de antreprenorul Robert Şerban.

Compania s-a adaptat noilor mă­suri impuse de autorităţi şi a dez­voltat laboratorul de bio­logie mo­le­culară, mi­zând pe eficien­ti­zarea acti­vi­tăţilor în anumite cate­go­rii de ser­vi­cii, după cum spu­ne Robert Chiţan, di­rec­torul de dez­voltare al Gral.

De altfel, compania, la fel ca alţi jucători din domeniul să­nătăţii private, a aplicat pentru eli­be­rarea de certificat de între­ru­pe­re par­ţială a activităţii, în condiţiile în care cir­cu­laţia pacienţilor a fost re­stricţio­nată doar dacă aveau urgenţe me­dicale. Această restricţie a afectat sem­ni­ficativ veniturile operatorilor pri­vaţi, în contextul în care activitatea unor clinici era susţinută de progra­mă­rile şi consultaţiile care nu erau urgenţe.