Cum văd specialiştii de pe piaţa muncii măsurile de sprijin anunţate de autorităţi: Decontarea a 41,5% din salariul angajaţilor care se întorc din şomaj tehnic nu este suficientă, sunt industrii care au nevoie de mai mult ajutor ca să îşi revină. Este necesară o legislaţie a muncii adaptată timpurilor noastre

Autor: Ramona Cornea 10.06.2020

„Pe lângă stimularea economiei şi a consumului, guvernul trebuie să redea încrederea investitorilor şi să creeze programe de a atrage noi investitori. De asemenea, este necesară o legislaţie a muncii adaptată timpurilor noastre.“

Angajatorii vor beneficia de o serie de măsuri de sprijin după 1 iunie, data de la care statul nu va mai acorda sprijinul pentru plata şomajului tehnic pentru companiile din toate industriile. Astfel, după această dată, de plata şomajului tehnic vor beneficia doar companiile din domeniile unde restricţiile impuse de autorităţi vor continua, iar pentru angajaţii care se vor întoarce la lucru din şomaj tehnic, statul va plăti companiilor 41,5% din salariul de bază pentru o perioadă de trei luni.

Bogdan Gabor, country manager al Lugera, companie cu activităţi de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar, afirmă că iniţiativa statului de a deconta 41,5% din salariu este necesară pentru companii, dar nu este suficientă.

„Salutăm iniţiativa guvernului de a deconta o parte din salariu şi este una necesară pentru multe companii, însă nu suficientă, sunt industrii ce au nevoie de mai mult ajutor şi pentru o perioadă mai lungă ca să îşi revină. Trebuie stimulată economia şi consumul astfel încât companiile să revină la o capacitate de 100%, programe economice să ajute companiile să îşi continue dezvoltările şi investiţiile“, a declarat Bogdan Gabor pentru ZF.