Sanex, producător de plăci ceramice cu o fabrică la Cluj: Primul trimestru din 2020 s-a încheiat cu o uşoară creştere. Sanex şi-a majorat businessul cu 20% în 2019 comparativ cu anul precedent, ajungând astfel la 158 de milioane de lei

Autor: Alina-Elena Vasiliu 10.06.2020

Producătorul de plăci ceramice Sanex din Cluj-Napoca, deţinut de grupul austriac Lasselsberger, a încheiat primul trimestru din 2020 cu vânzări în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, începutul de an compensând scăderile aduse de lunile martie şi aprilie.

„În primele trei săptămâni ale stării de urgenţă, o parte din partenerii noştri au început să resimtă efectele limitărilor impuse şi acest lucru s-a transpus şi în vânzări. Restricţiile de circulaţie şi limitarea traficului de clienţi în marile reţele DIY (do it yourself, bricolaj – n. red.) au determinat reducerea vânzărilor la începutul crizei medicale, astfel că în lunile martie şi aprilie am înregistrat scăderi, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Q1 s-a încheiat însă bine, cu o uşoară creştere faţă de anul trecut, datorită începutului foarte promiţător din 2020”, spune Petrişor Grindeanu, CEO al Sanex.