Lanţul de farmacii Ropharma, controlat de antreprenorul Mihai Miron, a ajuns la 147 de unităţi în zona Moldovei şi Ardeal

Autor: Georgiana Mihalache 10.06.2020

♦ Ropharma a urmat o extindere mai lentă în ultimii ani faţă de alte lanţuri farmaceutice, dar şi-a consolidat businessul şi afacerile de la an la an ♦ Businessul funcţionează integrat, făcând parte dintr-un grup cu distribuitorul de medicamente şi fabrică de medicamente cu acelaşi nume.

Lanţul de farmacii Ropharma, con­tro­lat de Mihai Miron, un antreprenor cu experienţă în industria de medica­men­te, fiind de profesie farmacist, a ajuns să numere 147 de unităţi la sfâr­şitul anului 2019, în uşoară creştere faţă de anii anteriori, când numărul de far­macii era în jurul a 140.

Ropharma este al cin­cilea cel mai extins lanţ de re­tail farmaceutic, având uni­tăţi în zona Moldovei şi în Ardeal, activând în total în 15 judeţe.

Istoria companiei por­neş­te din 1952, când se nu­mea „Oficiul Farma­ceu­tic Iaşi“ şi aparţinea sta­tu­lui, cu­mu­lând toate farma­ciile în zonele Iaşi şi Vaslui. Unele din­tre far­macii func­ţio­nea­ză în conti­nuare în locaţiile ini­ţia­le, potrivit site-ului Ropharma.