Revino lansează o hartă a producătorilor locali de brânzeturi. Alina Iancu, fondator: În România se poate observa în ultimii ani o maturizare a producţiei de brânzeturi

Autor: Roxana Rosu 10.06.2020

Numărul producătorilor locali de brânzeturi a crescut în ultimii doi ani, majoritatea fiind în Transilvania, urmată de Bucovina, tot mai mulţi dintre  aceştia fiind atenţi la crearea unui brand propriu.

Platforma Revino a lansat recent o hartă interactivă a producătorilor de brânzeturi, în completarea informaţiilor furnizate despre producţia locală de vin.

„Am identificat până în prezent peste 70 de producători locali ce realizează brânzeturi ambalate şi etichetate, iar căutările continuă. Transilvania are cei mai mulţi jucători, fiind urmată de Bucovina şi apoi de celelalte regiuni”, a precizat Alina Iancu, fondatoarea Revino şi CrameRomania.ro.

Ea spune că pe piaţa din România se simte un interes tot mai mare şi din partea producătorilor de brânzeturi pentru a dezvolta afaceri la standarde occidentale, aceştia punând accent pe de o parte de calitatea produselor şi, pe de alta, pe creionarea unui brand complex şi complet, memorabil, având grijă de toate elementele, de la ambalaj la etichetă şi logo.