Grupul lituanian Apex Alliance deschide pe 20 iulie hotelul Moxy Bucharest Old Town în Centrul Vechi din Capitală, după o investiţie de peste 12 mil. euro

Autor: Cristina Bellu 10.06.2020

Grupul Apex Alliance din Lituania, controlat de mai mulţi antreprenori lituanieni printre care şi Nerijus Numavicius, considerat a fi cel mai bogat om din statul baltic, urmează să deschidă pe 20 iulie hotelul Moxy Bucharest Old Town, un brand Marriott, în Centrul Vechi din Capitală, în urma unei investiţii de aproximativ 12,5 milioane de euro.


Noul brand Marriott este centrat pe millenials şi a debutat în septembrie 2014, odată cu deschiderea Moxy Milan în Italia.

„Pentru locaţia noastră din centrul oraşului, am ales brandul pentru millenials, dar nu numai, numit Moxy. Cu Moxy ne adresăm călătorilor tineri, care caută o abordare diferită a cazării şi a serviciilor. Moxy este deja un brand binecunoscut şi apreciat pe alte pieţe din Europa, Asia şi SUA. Oaspeţii noştri sunt independenţi şi au o personalitate puternică, sunt curajoşi şi energici şi caută o experienţă nouă, nu o simplă cazare. Modelul nostru de afaceri se bazează pe o combinaţie de operaţiuni eficiente şi tehnologie de ultimă oră”, explică Gerhard Erasmus, CEO, Apex Alliance Hotel Management.

Unitatea din Bucureşti dispune de 119 camere, iar elementele de design minimalist ale lobby-ului, combinate cu spaţii comune şi un bar central - inima hotelului, care funcţionează şi ca recepţie - promovează interacţiunea.

Pentru 2020, hotelul se aşteaptă la o rată de ocupare de 30-35%, mai mică decât prognozele anterioare pandemiei.

„Pandemia a afectat în mod clar întreaga industrie a ospitalităţii. În acest moment, facem tot ce putem pentru a fi unul dintre cele mai sigure hoteluri din oraş. Sunt sigur că un brand nou şi inovator precum Moxy, cu o politică de preţuri accesibilă, va avea un mare succes pe piaţa locală, la fel cum s-a întâmplat în alte ţări”, adaugă Gerhard Erasmus.

În Bucureşti, Apex Alliance mai operează hotelurile Hilton Garden Inn Old Town, Hilton Garden Inn Bucharest Airport şi Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca, oferind un număr total de 678 de camere în zone strategice ale oraşului.