Încă un bancher care a lucrat în trecut la BCR ajunge la First Bank. Oana Petrescu, CEO al Blue Air, cu experienţă în consultanţă şi în banking, a intrat în boardul First Bank ca membru independent

Autor: Claudia Medrega 11.06.2020

♦ Oana Petrescu a făcut parte din echipa de conducere a BCR din 2006 până în 2012, fiind iniţial vicepreşedinte pe operaţiuni şi ulterior pe retail ♦ Consiliul de administraţie al First Bank este condus de Nicolae Dănilă, unul dintre cei mai experimentaţi bancheri locali, fost preşedinte executiv al BCR în timpul privatizării băncii ♦ Britanicul Dominic Bruynseels, care a condus BCR timp de 4 ani, între 2008 şi 2012, a condus şi First Bank din iulie 2018 până în vara lui 2019.

Oana Petrescu, manager cu apro­ximativ 30 de ani de experienţă în consultanţă şi în banking, care conduce din primăvara anului 2019 compania ae­riană Blue Air, a intrat în boardul First Bank, ca mem­bru independent.

Acţionarii First Bank au apro­bat în luna aprilie 2020 con­tractul de mandat şi re­mu­neraţia Oanei Mihaela Petrescu având calitatea de mem­bru independent al Con­si­liului de administraţie al băncii controla­te de fondul american de in­vestiţii J.C. Flowers. Ea a primit avizul ac­ţio­narilor şi pentru poziţia de preşedinte indepen­dent al Comitetului de audit al First Bank.