Cei mai mari jucători din economie. Cum se împart vânzările de 3,5 mld. euro de produse electro-IT: Altex şi Flanco au o treime din piaţă

Autor: Cristina Roşca 11.06.2020

Ziarul Financiar va publica în următoarea perioadă cea de-a 15-a ediţie a Anuarului de Business al României – Cei mai mari jucători din economie, care va cuprinde topul primelor 10 companii din cele mai importante domenii de activitate. Ediţia de anul trecut a cuprins 80 de pieţe şi 750 companii.

Piaţa de electro-IT, evaluată la 3,5 mld. euro anul trecut, este puternic polarizată, cu jucătorii specializaţi Altex şi Flanco la vârf. Cele două reţele, cu peste 200 de magazine împreună, au o cotă de piaţă cumulată de circa o treime, arată calculele ZF.

Aceste două companii sunt singurele nume mari din retailul de profil, în topul după cifra de afaceri făcându-şi loc la mare distanţă distribuitorul Marelvi, retailerul de lux Miele, care vinde însă doar produsele propriului brand, şi Tonis Trade, o companie ce operează un magazin online. Spre exemplu, Altex are afaceri de aproape 100 de ori mai mari decât Tonis Trade.