Laurenţiu Luca, director general al reţelei de laboratoare medicale Synevo România: Luna aprilie a fost cea mai afectată. Numărul de teste a fost redus în medie cu 75-80%

Autor: Georgiana Mihalache 11.06.2020

Synevo acoperă aproape toate judeţele cu laboratoare medicale sau centre de recoltare. Reţeaua privată a făcut peste 22.000 de teste pentru depistarea coronavirusului începând din aprilie. Planurile de investiţii pentru 2020 îşi reduc viteza, fiind adaptate la contextul crizei sanitare şi economice.

Reţeaua de laboratoare şi centre de recoltare pentru analize medicale Synevo, cel mai mare jucător din piaţa de profil, parte din grupul de servicii medicale private Synevo, a fost afectată de starea de urgenţă primind mai puţini pacienţi pentru recoltări şi analize, dar şi mai puţine probe de la unităţile medicale de stat sau private cu care colaborează.

„A fost o reducere a numărului de teste efectuate pentru că pe lângă utilizatorii direcţi, avem alţi clienţi – clinici, spitale publice, spitale private care au suferit în această perioadă de diminuare a numărului de pacienţi, şi-au restrâns activitatea. Astfel şi volumul de teste pe care le procesam pentru alţi operatori privaţi de sănătate au scăzut semnificativ. Luna aprilie a fost cea mai afectată. Numărul de teste a fost redus în medie cu 75-80%, dar acesta a fost un preţ pe care l-am plătit pentru a asigura controlul epidemiei“, a spus Laurenţiu Luca, direc­torul general al Synevo România.