Guvernul nu se poate pune de acord. Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru anunţă că după 15 iunie am putea avea meciuri cu spectatori, în timp ce premierul Orban neagă vehement această măsură de relaxare

Autor: Otilia Serescu 11.06.2020

„Un guvern care şi-a asumat trecerea printr-o pandemie, un guvern care poate nu a fost pe placul tuturor, poate nici în acest moment nu este pe placul tuturor, dar momentul de astăzi mă face să înţeleg că atât noi, cât şi dumneavoastră am înţeles prin ce am trecut şi că vrem să reclădim o ţară. Mă bucur că suntem astăzi aici, aveţi tot sprijinul meu şi pentru viitor, iar dacă la urmă am fost lăsat eu, cel cu restricţiile, nu cred să fie decât de un bun augur ca la următoarea relaxare să ne gândim, poate, şi la spectatori. Dar toate aceste lucruri depind de evoluţia pandemiei la noi, în România”, a spus Tătaru, care a participat, alături de premier şi de ministrul Sportului, la consultări cu reprezentanţi ai Federaţiei Române de Fotbal şi ai Ligii Profesioniste de Fotbal.

În cadrul aceleiaşi discuţii, premierul Ludovic Orban a spus că nu se poate vorbi despre prezenţa spectatorilor la meciurile de fotbal începând cu data de 15 iunie, când vor intra în vigoare mai multe relaxări ale restricţiile impuse de epidemia de COVID-19.

„Nu poate fi vorba de spectatori după 15 iunie. E foarte greu de controlat, pentru că dacă dai drumul la spectatori şi vin galeriile e super-complicat de a asigura respectarea unor reguli de distanţare sau alte lucruri. Vom vedea, dacă lucrurile evoluează bine, într-o perspectivă rezonabilă se poate vorbi şi de lucrul acesta”, a spus Ludovic Orban, joi, care a participat la consultări cu reprezentanţi ai Federaţiei Române de Fotbal şi ai Ligii Profesioniste de Fotbal.