Parlamentul nu a primit niciun document de la Guvern, prin care să ceară încuviinţarea prelungirii stării de alertă. Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: „Este nepermis”

Autori: Laura Buciu , Mediafax 11.06.2020

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că deşi mai sunt doar patru zile până la expirarea stării de alertă, Guvernul nu a trimis către Parlament niciun document prin care să se ceară încuviinţarea prelungirii. „Este nepermis”, spune Ciolacu.

„În momentul în care Guvernul României vine cu o nouă solicitare de încuviinţare a prelungirii stării de alertă, trebuie să vină cu o fundamentare. Aşteptăm şi această fundamentare şi proiectul de încuviinţare a prelungirii stării de alertă. În acest moment, suntem la patru zile până expiră această stare de alertă, iar Parlamentul României nu a primit niciun fel de document sau informare de la Guvern”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei BPN.

Liderul PSD a precizat că o decizie asupra acestui fapt va fi luată luni.

„Concret, în acest moment, ne-am dori să vedem hotărârea Guvernului. Repet: suntem la patru zile de expirarea stării de alertă iar noi nu avem niciun document. Mai mult, nu avem nicio respectare a legii în ceea ce priveşte fundamentarea solicitării stării de alertă. Decizia finală o vom lua luni”, a afirmat liderul PSD.

Ciolacu a mai spus că „este nepermis din partea Guvernului când mai sunt patru zile până la expirarea stării de alertă să nu ai niciun dialog instituţional cu Parlamentul României”.