Allianz-Ţiriac a înregistrat subscrieri de 393 mil. lei în T1/2020, în creştere cu 10% faţă de T1/2019. Vânzările din asigurări de viaţă, cea mai mare creştere, de 31%

Autor: Mircea Nica 12.06.2020

♦ „Criza prin care trecem confirmă faptul că strategia noastră de a avea un mix de business echilibrat este una corectă. Portofoliul balansat ne permite să absorbim mai uşor şocul generat în economie de noul coronavirus“, susţine Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac Asigurări.

Allianz-Ţiriac, al doilea cel mai mare asi­gu­rător de pe piaţa locală, a înregistrat un volum al primelor brute subscrise în primele trei luni din 2020 (T1) în valoare de 393 mil. lei, în creştere cu 10% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019, potrivit informaţiilor transmise de asigurător.

„Criza prin care trecem confirmă faptul că strategia noastră de a avea un mix de business echilibrat este una corectă. Portofoliul balansat ne permite să absorbim mai uşor şocul generat în economie de noul coronavirus, iar rezultatele excelente din primul trimestru vor contribui la diminuarea impactului care a început să se simtă la nivelul vânzărilor noastre în special începând cu cel de-al doilea trimestru. Nu suntem imuni la această criză, însă suntem pregătiţi atât din punct de vedere operaţional, cât şi financiar să trecem cu bine peste aceste provocări“, a transmis Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac Asigurări.