Alina Chifan, director comercial Egger România: În luna aprilie cererea a scăzut semnificativ din cauza pandemiei. Începând cu luna mai constatăm o redresare a pieţelor

Autor: Alexandra Cepăreanu 12.06.2020

♦ Profitul net al companiei a scăzut cu circa 30% anul trecut, de la 72,9 mil. lei, la 48,2 mil. lei ♦ Egger România a exportat produse în valoare de peste 1,1 mld. lei în 2019.

Alina Chifan, director de vânzări al Egger România, parte a furnizorului austriac de materiale de bază din lemn pentru mobilier şi amenajări interioare, construcţii sau pardoseli, spune că restricţiile de circulaţie impuse în urma pandemiei de COVID-19, în special pe pieţele externe, şi disponibilitatea redusă din partea companiilor de logistică au creat dificultăţi în apro­vi­zionarea şi livrarea produselor Egger către sau din acele zone.

„Efectele crizei generate de noul coronavirus au fost resimţite de com­panie sub forma unei scăderi semni­ficative a cererii în luna aprilie. Acest lucru ne-a determinat să luăm măsuri de ajustare a capacităţii de pro­ducţie. Dar începând cu luna mai con­s­tatăm o redresare a pieţelor şi o evoluţie pozitivă a cererii“, a spus pentru ZF Alina Chifan.