Retailerul de echipamente sportive Decathlon şi-a majorat afacerile cu 9,5% până la un pas de 1 miliard de lei

Autor: Cristina Roşca 12.06.2020

♦ Francezii au local o reţea de 27 de magazine deschise în principalele oraşe din ţară ♦ Retailerul controlează o treime din piaţa de profil.

Gigantul francez Decathlon, liderul incontestabil al pieţei de echipamente sportive din România, şi-a majorat cifra de afaceri cu 9,5% anul trecut, până la 970 mil. lei. Businessul Decathlon se află pe o pantă ascendentă încă de la intrarea pe piaţă a companiei în 2009. Anul trecut avansul cifrei de afaceri s-a temperat însă, după ce se situa la 16% în 2018 versus 2017 şi la 24% în anul anterior.

Tot pe un trend ascendent s-au situat şi ceilalţi doi indicatori financiari ai Decathlon în 2019, respectiv profitul net şi numărul de angajaţi. Primul a avansat cu 10%, în ritm cu cifra de afaceri, până la 55,8 mil. lei, conform datelor comu­nicate de companie. Numărul de salariaţi s-a apropiat de 1.500 după ce reţeaua de magazine a continuat să facă circa 150 de angajări. Aceas­tă evoluţie vine şi ca urmare a faptului că francezii con­tinuă să se extindă local. Ei au în prezent 27 de maga­zine fi­zice, prezente în marile oraşe ale ţării, şi unul online. Dintre aces­tea, anul trecut au fost inaugurate cinci unit­ăţi printre care cele din Târgovişte şi Deva. Compania a anunţat că va continua ex­pansiunea şi în acest an.