Grupul Şerban din Bacău a investit 1,2 mil. euro în infrastructura de irigaţii ce deserveşte 600 ha în prezent şi vrea să ajungă la 2.000 ha irigate până la finele lui 2020. „Am creat o nouă linie de business, de producţie de legume. Am început cu 250 de hectare de cartofi, pe care o să îi vindem în pieţe şi industrializat pentru PepsiCo.“

Autor: Florentina Niţu 12.06.2020

Grupul Şerban din Oneşti, judeţul Bacău, cu activităţi în cultivarea şi comercializarea cerealelor şi oleaginoaselor, creşterea pă­să­ri­lor, morărit şi pani­fica­ţie, pa­tiserie şi cofertărie şi ali­mentaţie publică, in­ves­teşte 1,2 milioane de euro în infrastructura se­cundară de irigaţii ce deser­veşte 600 de hectare în prezent şi vrea să ajungă la 2.000 hectare irigate până la finele lui 2020.

„Investim 1,2 milioane de euro în irigaţii, în co­mu­na Sascut, din Bacău. Am cumpărat patru pi­voţi mobili, iar fiecare deserveşte 150 de hec­ta­re şi în prezent irigăm 600 de hectare şi până la finalul anului vrem să ajungem la 2.000 hectare irigate, iar până la finalul lui 2021 să ajungem la 4.000 de hectare irigate”, a spus pentru ZF Ovidiu Bucătaru, CFO al Şerban Holding.

Sistemul de irigaţii ce udă cele 600 de hectare are la bază investiţii din trei părţi: ANIF (Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale) a cumpărat pompe de apă, prin OUAI (Organizaţia Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii) au fost atrase fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii principale de irigaţii, iar din fonduri proprii, de 1,2 milioane de euro, grupul Şerban a investit în infrastructura secundară de irigaţii.