Ardealul, producător de ulei vegetal, a exportat în 2019 de circa 138 milioane lei, raportând afaceri totale de 273 milioane lei. „La începutul stării de urgenţă, când populaţia şi-a făcut provizii, cererea pentru produsele noastre a crescut, dar după şocul iniţial, a revenit la nivelul specific.

Autor: Miruna Diaconu 12.06.2020

Ardealul, unul dintre cei mai mari producători de ulei vegetal, controlat de antreprenori locali din Satu Mare, a trimis la export produse în valoare de 138 milioane lei în 2019. Astfel, compania din Satu Mare a încheiat anul trecut cu afaceri de 273 milioane lei, în creştere cu 14% faţă de 2018, când a raportat o cifră de afaceri de 239 milioane lei.

“Având în vedere faptul că uleiul este un aliment de bază, activitatea fabricii a continuat şi pe perioada stării de urgenţă. La începutul ei, când populaţia şi-a făcut provizii, cererea pentru produsele noastre a crescut dar după şocul iniţial a revenit la nivelul specific pentru perioada respectivă a anului şi chiar, aşa cum era de aşteptat, a înregistrat o uşoară scădere“, spun reprezentanţii companiei la solicitarea ZF.