Reţeaua privată de sănătate Regina Maria a prelucrat peste 53.000 de probe pentru depistarea coronavirusului, 10% din numărul total de teste

Autor: Georgiana Mihalache 15.06.2020
Operatorul privat a început să testeze iniţial la solicitarea statului, odată cu răspândirea coronavirusului, iar până acum a făcut peste 10% din totalul de teste prelucrate la nivel naţional. Capacitatea de testare a reţelei private este de 1.210 probe pe zi pentru depistarea noului virus.

Reţeaua Regina Maria, al doilea operator privat din sănătate, a făcut în total 53.881 de teste la nivel naţional, atât din solicitările venite din partea autorităţilor, cât şi pentru cadre medicale din spitale publice, potrivit informaţiilor transmise de re­prezentanţii companiei. Din totalul de teste realizate, 938 de probe au fost pozitive la infecţia cu COVID-19.

„Ne-am implicat încă de la începutul acestei pandemii în testarea medicilor şi a pacienţilor din zonele expuse la risc. Am pro­cesat astfel, în unele zile, până la 20% din testele PCR efectuate zilnic în România. În plus, efectuăm şi testele pentru anticorpi COVID-19, pentru care avem o capacitate de 1 milion de astfel de teste până la finalul anului, în toate cele 29 de laboratoare ale reţelei“, au transmis reprezentanţii reţelei Regina Maria.