ZF Live. Velin Ganev, director executive, Danubius Exim: În prima etapă, 50.000 de case de marcat urmează să fie conectate la sistemul IT al ANAF

Autori: Robert Manea , Miruna Diaconu 18.06.2020

În România sunt aproximativ 550.000 de case de marcat, care ar trebui să se conecteze până în ianuarie 2021 la serverul ANAF.

Velin Ganev, director executiv al Danubius Exim, importator şi distribuitor al brandului de case de marcat Datecs din Bulgaria, spune că în prima etapă, adică de la 1 iulie până în septembrie, ar trebui să se conecteze 50.000 de case de marcat ale marilor contribuabili la sistemul informatic al Agenţiei Naţionale de Administrate Fiscală (ANAF).

„Fiecare echipament fiscal este dotat conform legii cu tot ce are nevoie pentru a transmite către un sistem informatic, deci teoretic toate casele de marcat în România, la ora actuală, trebuie să aibă toate aceste capacităţi. În situaţia comunicării, în clipa în care se va emite un raport de închidere zi, informaţiile privind bonurile fiscale vor ajunge la ANAF, iar ANAF va şti în fiecare zi cât TVA s-a încasat, câte bonuri fiscale au fost emise în România“, spune Velin Ganev, director executiv al Danubius Exim, în cadrul emisiunii de business ZF Live.