Nicu Marcu, vicepreşedintele Curţii de Conturi, vehiculat pentru a deveni preşedinte al ASF

Autor: Mircea Nica 16.06.2020

Nicu Marcu, vicepreşedinte al Curţii de Conturi, a rămas ca opţiune pen­tru preşedinţia Autorităţii de Supra­ve­ghere Financiară (ASF), care regle­mentează şi supraveghează domeniile asi­gurări, pensii private şi piaţă de capital, numele lui fiind vehiculat de la finalul anului 2019.

„Numirea domnului Nicu Marcu la preşe­dinţia ASF este un nu­me vehi­culat din luna decembrie 2019 de dife­rite surse. Terme­nul pentru alegerea pre­­şedintelui ASF ar trebui să fie la sfârşitul lunii iunie, din ce am tot auzit, dar Parlamentul prin birourile per­ma­nente reunite ale celor două ca­mere stabilesc termenul de depunere a CV-urilor. Eu nu ştiu în momentul acesta niciun calendar făcut pu­­blic con­cret“, a spus Cristian Roşu, vice­pre­şedintele ASF pe sectorul asigurări - re­asigurări, la solicitarea ZF.

În prezent, ASF este condusă de un con­siliu format din opt membri, din care patru membri execu­tivi printre care Elena Doina Dascălu, prim-vice­pre­şe­dinte, Gabriel Grădines­cu, vicepre­şe­dinte pe sectorul instrumen­telor şi inves­ti­ţiilor financiare, Cristian Roşu, vice­pre­şedinte pe sectorul asigurări - reasi­gu­rări şi Ştefan Daniel Armeanu, vicepreşedinte pe sectorul sistemului de pensii private, dar şi patru membri ne­exe­cutivi, potrivit informa­ţiilor pu­blice pe site-ul Autorităţii de Supraveghere.