Procema, companie din construcţii controlată de Sorin Creţeanu, a avut vânzări cu 15% mai mari în primele 5 luni din 2020 faţă de 2019, ajungând la 289 mil. lei: Am reuşit să creştem şi în perioada stării de urgenţă datorită exporturilor

Autor: Alina-Elena Vasiliu 16.06.2020

În 2019, Procema a avut o cifră de afaceri de 289 de milioane de lei, cu 14% mai mult faţă de anul precedent, iar pentru 2020 estimează să ajungă la 414 milioane de lei.

Compania din construcţii Procema, controlată de omul de afaceri Sorin Creţeanu, şi-a majorat cifra de afaceri din primele cinci luni ale anului 2020 cu 15% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, deşi, vreme de două luni, vânzările au fost afectate de pandemia de COVID-19.

„Activitatea din perioada 16 martie – 15 mai a încetinit faţă de cifrele bugetate, dar volumul vânzărilor pe primele cinci luni ale anului a fost cu aproximativ 15% peste anul trecut. Am reuşit să creştem cifra de afaceri şi în perioada stării de ur­genţă, în principal datorită vânzărilor la export. ­Fabricile noastre au funcţionat pe toată perioada, nu am făcut disponibilizări sau restructurări şi nici nu am fost nevoiţi să utilizăm şomajul tehnic în ca­drul personalului blue collar, iar personalul TESA nonesenţial pentru producţie a lucrat în cea mai mare parte de acasă pe toată perioada stă­rii de urgenţă“, spune Milos Jovicic, directorul general al companiei şi unul dintre acţionari.