Zilele agitate şi rollercoasterul bursier au dus la tranzacţii de peste 1 mld. euro la BVB în primele cinci luni, în urcare cu 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2019

Autor: Tibi Oprea 16.06.2020

Valoarea totală a tranzacţiilor cu toate tipurile de instrumente financiare inregistrată pe Piaţa Reglementată la vedere a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 5,29 miliarde lei, echivalentul a 1,1 miliarde de euro la nivelul primelor cinci luni ale anului, în creştere cu 19,6% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, potrivit datelor transmise de Bursă. 

Un ritm de creştere susţinut a fost înregistrat şi la nivelul lichidităţii, indicator reflectat prin prisma valorii medii zilnice de tranzacţionare, care a ajuns la 10,16 milioane de euro în perioada ianuarie-mai din acest an, în urcare cu 17,9% comparativ cu acelaşi interval de timp al anului anterior.

„Criza actuală a pus în evidenţă importanţa companiilor româneşti, iar Bursa de Valori Bucureşti este un pilon esenţial pentru finanţarea dezvoltării acestora şi, implicit, a economiei locale. Investitorii au tranzacţionat mult mai intens acţiunile listate la Bursa de Valori Bucureşti în această perioadă. Situaţia generată de COVID-19 a creat o lichiditate mai bună în piaţă, iar bursa a beneficiat de pe urma acestei volatilităţi”, a declarat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.