Tensiunile dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud capătă proporţii alarmante. Zona demilitarizată de la graniţa celor două ţări urmează să fie ocupată de forţe armate

Ziarul Financiar 16.06.2020

Armata Coreei de Nord ameninţă că este gata să intre în zona de graniţă demilitarizată cu Coreea de Sud. Sora lui Kim-Jong-un a dat ordin armatei să se pregătească: „Gunoiul trebuie aruncat în coşul de gunoi”. Drept răspuns, ministrul sud-coreean al Apărării a precizat că sunt în alertă.

Armata nord-coreeană vrea să ocupe zona demilitarizată de la graniţa cu Coreea de Sud, conform bbc.com.

Sora liderului nord-coreean, Kim Yo-jong, a declarat zilele trecute că a cerut armatei să se pregătească. „Simt că este momentul să ne rupem de autorităţile sud-coreene. (...) Gunoiul trebuie aruncat în coşul de gunoi”, aceasta. Liderul militar a confirmat, marţi, precizând că „studiază planul de acţiune” pentru ca armata să fie trimisă în zonele demilitarizate.

În replică, ministrul sud-coreean al Apărării a precizat, marţi dimineaţa, faptul că activitatea militară din Coreea de Nord este atent supravegheată cu sprijinul Statelor Unite.

Tensiunile dintre cele două ţări în zona graniţei există deja de mult timp. Zona demilitarizată este o porţiune de teren de-a lungul graniţei dintre cele două ţări, instituită în timpul războiului coreean, în anii 1950.