Cum arată procesul de cazare după pandemie? Hotelierii dublează timpul alocat curăţeniei, lasă camerele libere câteva ore între oaspeţi, iar turiştii poartă măşti în spaţiile comune

Autor: Alina-Elena Vasiliu 21.06.2020

♦ Turiştii îşi aleg cu precauţie locurile în care să se cazeze, într-un context atât de sensibil din punct de vedere sanitar ♦ Sunt unităţi de cazare care şi-au făcut „chiar şi nişte manuale pentru redeschiderea hotelurilor“.

De la măşti la dezinfectanţi, de la timp suplimentar alocat curăţeniei la păstrarea ca­me­relor libere timp de mini­mum o zi între turişti, ho­telierii au optat pentru măsuri diverse care să-i convingă pe oaspeţi că o vacanţă acum în România este lipsită de riscuri.

„Am montat aparate de dezinfectat la toate intrările, iar clienţilor li se ia tem­peratura când ajung. Am suplimentat personalul care se ocupă de curăţenie în spaţiile publice, precum holuri, lifturi, piscină. În camere se face dezinfecţie după fiecare turist, când eliberează camera. Telecomenzile sunt protejate cu o husă care de asemenea se schimbă după fiecare turist“, spune Florin Butnaru, un antreprenor cu un hotel pe litoral, mai exact hotelul Parc din Mamaia.

De la redeschiderea de acum două săptămâni şi până în prezent, el a avut peste 100 de turişti cazaţi, iar rezervările au început să se înmulţească în ultima săptămână.