Rompetrol lansează serviciul Cashback, prin care clienţii pot retrage numerar cu comision 0% în cele 156 de benzinării proprii

Autor: Tibi Oprea 17.06.2020

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International în România, lansează un nou serviciu dedicat persoanelor fizice, prin care acestea au posibilitatea de a retragere numerar cu comision 0% din orice staţie proprie Rompetrol, potrivit unui comunicat transmis de companie. Serviciul „CashBack” (eliberare de numerar la comerciant) este disponibil la orice oră. Acesta permite retragerea în numerar din cardul bancar personal de debit sau credit a unei sume de maximum 200 lei/tranzacţie împreună cu o operaţiune de plată la dispozitivele POS ale staţiei.

Suma şi retragerile de numerar pot fi influenţate de disponibilul din casa de marcat a staţiei la momentul respectiv. Compania nu percepe comision pentru aceste tranzacţii, dar numărul de retrageri permise zilnic şi eventualele costuri/taxe adiţionale sunt generate strict de instituţia de credit emitentă a instrumentului de plată electronică. 

Clientii pot folosi în prezent acest serviciu în toate cele 156 de benzinării proprii Rompetrol, compania fiind primul jucător din domeniul oil & gas şi una dintre primele companii nebancare din România care lansează la nivel naţional serviciul de retragere numerar. Serviciul nu este disponibil şi în staţiile partener Rompetrol sau Rompetrol Expres.

Compania a iniţiat în luna martie un proiect pilot în staţiile proprii din Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu, iar în baza numărului de tranzacţii şi a feedbackului primit din partea clienţilor a decis extinderea rapidă a serviciului la nivelul întregii sale reţele de benzinării proprii. Indiferent dacă aceşţia fac o alimentare cu combustibil sau achiziţionează produse din magazine, noua facilitate le permite să economisească timp şi carburant până la un bancomat.

Rompetrol Downstream operează în plan local o reţea de distribuţie carburanţi formată din 988 de puncte de comercializare, 6 depozite, peste 200 staţii GPL auto şi circa 7.000 de puncte butelii. Carburanţii comercializaţi sunt produşi de rafinăria Petromidia Năvodari – cea mai mare unitate de profil din România şi una dintre cele mai moderne şi complexe din regiunea Mării Negre.