Preşedintele PSD Marcel Ciolacu avertizează Guvernul Orban: Partidul Social Democrat va depune moţiune de cenzură a doua zi după ce starea de alertă se va încheia

Autori: Gabriel Pecheanu , Mediafax 17.06.2020

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că parlamentarii partidului vor depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Orban „a doua zi după după ce starea de alertă se va încheia”. El acuză Executivul „de cel mai mare abuz de putere”.

„În privinţa stării de alertă, aseară, la 21.30, când am primit documentele am constatat cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea Parlamentului în ceea ce priveşte restrângerea de drepturi şi libertăţi, lucru stipulat explicit în Constituţie că nu se poate face fără lege în Parlament”, a anunţat Marcel Ciolacu.

Potrivit liderului social-democrat, „în faţa acestui abuz categoric”, PSD va face „o trimitere la CCR, respectiv o sesizare”.

„Vreau să vă anunţ public că începând de azi Parlamentarii PSD încep să lucreze la textul moţiunii de cenzură şi la strângerea de semnături pentru susţinerea moţiunii de cenzură pe care o să o depunem a doua zi după ce starea de alertă se va încheia”, a spus Ciolacu.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis, miercuri dimineaţă, că, deocamdată, nu va fi dat vot pe hotărârea cu privire la prelungirea stării de alertă. Guvernul specifică faptul că a fost transmisă ”spre informare”.

Scrisoarea de la Guvern cu hotărârea a fost pentru înştiinţarea Parlamentului, nu pentru încuviinţare, pentru că Guvernul spune ca nu e nevoie de vot pentru prelungire, ci doar pentru instituire.