#trebuiesarepornimbusinessul. Virgil Mândru, Tohani România: Pentru un om de afaceri faptul că nu ştie ce va urma este cea mai mare problemă. Ne adaptăm în fiecare zi în funcţie de ce se mai întâmplă

Autor: Cristina Roşca 18.06.2020

♦ Producătorul de vin Tohani, din zona viticolă Dealu Mare, lucrează 350 de hectare de vie pe care le deţine în proprietate ♦ Compania este unul dintre cei mai mari jucători din industria vinurilor, cu afaceri totale de circa 15 mil. euro ♦ După primele cinci luni din 2020, afacerile au scăzut în contextul pandemiei de Covid-19 cu circa 30%, însă dacă se redeschide HoReCa la interior şi numărul de cazuri nu mai creşte, declinul ar putea fi recuperat până la finalul anului.

„E o perioadă foarte-foar­te grea pentru întreaga economie, dar în spe­cial pentru industria ospitalităţii. Noi vinul îl producem în special pentru restaurante, pentru petreceri şi evenimente. Vinul se bea într-o anumită atmosferă, într-o anumită intimitate“, spune Virgil Mân­dru, proprietarul Tohani România.

Atunci când a venit pandemia şi toată lumea a rămas închisă în casă, una dintre cele mai lovite industrii a fost cea a vinului, a cărei activitate e legată îndea­proape de HoReCa, unii jucători livrând doar către restaurante, baruri şi hoteluri.