Mioara Popescu, CEO al Idea Bank: Ne aşteptăm la o revigorare a creditării pentru IMM-uri, în baza IMM Invest. Restrângerea activităţii IMM-urilor a dus la scăderea vânzărilor de credite cu până la 70% în aprilie faţă de martie

Autor: Claudia Medrega 21.06.2020

„Atenţia din perspectiva contului de profit şi piedere a fost îndreptată către alocarea eficientă a resurselor şi reducerea costurilor, în măsura posibilităţilor fără afectarea numărului de salariaţi sau a salariilor acestora. În acest context defavorabil, banca şi-a conservat profitabilitatea în perioada martie-aprilie“, spune şefa Idea Bank.

Izbucnirea epidemiei de corona­virus (COVID-19) şi răspân­di­rea sa globală începând din februa­rie 2020 au creat provo­cări semnificative imediate pen­tru societate şi o situaţie fără precedent pentru business,  încă din starea de ur­genţă, dar şi în perioada următoare, rezi­lienţa sistemului bancar fiind tes­tată, a declarat Mioara Popescu, CEO al Idea Bank pentru ZF.

Ca urmare a propagării efectelor pan­­demiei de COVID-19 asupra între­gu­lui sistem economic, Idea Bank a re­simţit mai multe presiuni, vizibile în re­zultatele lunilor aprilie - mai, a explicat Mioara Popescu.