Deloitte/ZF CFO Summit 2020. Mirela Covaşă, NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România: Este urgent să vedem din partea guvernului un plan concret de menţinere sau de îmbunătăţire a ratingului de ţară. Ce spune despre disputa cu chiriaşii

Autor: Răzvan Botea 18.06.2020

♦ Pe termen lung este de aşteptat o revenire a consumului ♦ Pe piaţa mallurilor din România există încă spaţiu de creştere.

Mirela Covaşă, directorul financiar al NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, a spus în cadrul primei ediţii a CFO Summit 2020 că businessul companiei în România depinde de ratingul de ţară pe care îl dau agenţiile de rating internaţionale. Astfel, având în vedere că cele mai importante agenţii internaţionale cotează România pe ultima treaptă recomandată investiţiilor, este urgent ca guvernul să vină cu un plan de menţinere sau de îmbunătăţire a ratingului suveran.

„Noi fiind în real estate, ratingul nostru se bazează pe ratingul ţărilor în care avem portofoliile. Dacă scade ratingul de ţară ar avea un impact negativ pe ratingul nostru, adică este posibil să avem o scădere de rating şi o creştere a costurilor de finanţare şi poate că nu vom putea investi mai mult în România şi poate va trebui să reducem investiţiile existente. Cred că este urgent să vedem un plan concret al guvernului de menţinere a ratingului de ţară sau îmbunătăţire“, a  spus Mirela Covaşă.

Deloitte în parteneriat cu Ziarul Financiar a organizat marţi CFO Summit 2020, prima ediţie dintr-o serie de evenimente care aduc la masa de discuţii directorii financiari ai unora dintre cele mai puternice companii din România. În cadrul primei ediţii discuţiile s-au referit la situaţia macroeconomică a României, la modul în care au trecut companiile peste criza sanitară şi cum au gestionat situaţia financiară. De asemenea, consultanţii Deloitte au prezentat stduiul CFO Survey, care arată percepţia directorilor financiari asupra pieţei, a companiilor şi a economiei.