Statele Unite se confruntă cu o nouă provocare lansată de coronavirus: Rezerva Federală a început să raţionalizeze distribuirea monedelor

Autor: Eduard Ivanovici 20.06.2020

Băncile americane se confruntă cu un deficit de monede din cauza crizei generate de coronavirus, fapt ce a determinat Rezerva Federală a Statelor Unite să raţionalizeze distribuţia şi să lucreze cu Departamentul Trezoreriei pentru a stimula stocul actual, potrivit Reuters.

Având în vedere închiderea parţială a economiei ca rezultat al pandemiei de coronavirus, „fluxul de monede s-a oprit aproape în totalitate”, a declarat Jerome Powell, şeful Rezervei Federale din SUA. În plus, pentru a înrăutăţi lucrurile, Departamentul Trezoreriei a redus producţia monedelor în urma măsurilor instituite pentru a-i proteja pe angajaţi.

Powell a adăugat că problema este una temporară, de vreme ce business-urile îşi reîncep activitatea, iar instituţiile care îşi depozitează în mod regulat banii au început să-şi reia operaţiunile.

Luni, Rezerva Federală a declarat că va colabora cu Departamentul Trezoreriei pentru a stimula stocul actual, însă va limita numărul monedelor pentru „a asigura o distribuire corectă şi echitabilă a inventarului”.