ZF Live. Sorin Bălan, director operaţiuni, Autovit: Perioada martie-aprilie a fost una cu cele mai mari scăderi, chiar şi de 70% pe anumite segmente de maşini

Autori: Robert Manea , Miruna Diaconu 22.06.2020

În luna mai au fost 7.000 de maşini noi înmatriculate, dublu faţă de luna aprilie.

Sorin Bălan, director operaţiuni la Autovit, cel mai mare site de anunţuri de vânzări auto din România, spune că în perioada martie-aprilie s-au înregistrat cele mai mari scăderi din istorie, astfel că piaţa de maşini a avut semnificativ de suferit, chiar pe anumite segmente de maşini scăderile au fost şi de 70%. 

„Situaţia nu este una fericită, cred că nu se aştepta nimeni la o evoluţie de genul acesta, erau semne la finalul anului trecut şi începutul anului acesta care ar fi pus bazele unei evoluţii mai bune. Am avut căderi pe toate liniile chiar încă din ianuarie pe anumite segmente, mai ales în ceea ce priveşte maşinile noi. Perioada martie-aprilie a fost probabil una cu cele mai mari scăderi din istoria de până acum, în sensul în care am avut scăderi de peste 70% pe anumite segmente de piaţă şi poate mai mult în anumite situaţii”, spune Sorin Bălan, director operaţiuni la Autovit, în cadrul emisiunii de business ZF Live.