Wirecard, o companie germană de plăţi unde NN Pensii avea acţiuni de 130 mil. lei în decembrie 2019, s-a prăbuşit la Bursă, acuzată de fraude

Autor: Liviu Popescu 19.06.2020

NN Pensii, cel mai mare fond de pensii Pilon 2 din România, nu mai deţine ac­ţi­uni la procesatorul german de plăţi Wirecard, astfel că prăbuşirea de până la 70% în şedinţa de joi a Wirecard, care pune sub semnul întrebării însăşi exis­­tenţa companiei, nu afectează cele 2 mi­lioane de participanţi ai acestui fond.

„Angajamentul pe care ni l-am asumat pentru fiecare dintre românii care deţin Pilonul 2 la NN ne obligă să investim responsabil banii pe care îi administrăm în numele lor. Misiunea noastră rămâne aceea de a le oferi o sursă suplimentară de venit pe care se pot baza la bătrâneţe. Astfel, precizăm că economiile pentru pensie admi­nistrate de NN Pensii în numele a peste 2 milioane de participanţi nu sunt afectate de evoluţia recentă a preţului acţiunilor acestui emitent, deoarece fondul de pensii Pilon 2 NN nu mai deţine acţiuni la Wirecard“, a transmis NN Pensii la solicitarea ZF.