Vasi Andreică, Ted’s Coffee: Acum încep problemele pentru mulţi jucători din ospitalitate. Suntem pe cont propriu, nu mai avem susţinerea statului

Autor: Cristina Roşca 21.06.2020

♦ Reţeaua de cafenele Ted’s Coffee numără 34 de unităţi, dintre care 22 operate direct şi 12 administrate de parteneri francizaţi ♦ Este una dintre cele mai extinse reţele din piaţă şi este totodată unul dintre cei mai mari jucători ca cifră de afaceri, cu circa 3 mil. euro anul trecut ♦ Pentru 2020 estimările sunt încă greu de creionat dat fiind că criza generată de pandemia de COVID-19 este imprevizibilă ♦ Vasi Andreică, fondatorul Ted’s Coffee, spune că cifrele actuale vizează o scădere de 20% faţă de 2019, însă valoarea se mai poate schimba.

„Suntem parţial deschişi, avem cafenelele stradale funcţionale – atât cele cu terasă, cât şi cele ce activează doar în regim take-away -, suntem opera­ţionali în câteva clădiri de birouri – cele care sunt mai populate – şi de câteva zile am reluat activitatea în unele malluri. Suntem operaţionali în proporţie de 90% la o reţea totală de 34 de unităţi“, a spus Vasi Andreică, fondatorul reţelei Ted’s Coffee, în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un an­treprenor. 

El adaugă că în ultima lună au fost deschise şi două unităţi noi, mai exact ime­diat după ridicarea stării de urgenţă. Erau deschideri planificate, investiţiile erau deja finalizate, dar inaugurarea a fost amânată din cauza crizei.