Unicarm, unul dintre cei mai mari producători de carne, are un buget de investiţii de 8 milioane de lei în 2020: „Este o provocare să reuşim în acest an să menţinem linia de dezvoltare din ultimii ani“

Autor: Florentina Niţu 19.06.2020

♦ Compania îşi propune să mai deschidă 10-15 magazine noi în acest an şi să ajungă la un număr de 2.935 de angajaţi.

Unicarm, cea mai mare companie antre­pre­norială din Satu Mare, controlată românul Vasile Lucuţ, şi unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa cărnii, a terminat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 667 mil. lei, în uşoară creştere faţă de 2018, când a avut venituri de 664 mil. lei şi îşi propune să investească în acest an 8 mil. lei în dezvoltarea businessului, în pofida provocărilor aduse de pan­demia de COVID-19.

„Pentru noi este o pro­vocare să reuşim în acest an să menţinem linia de dezvoltare din ultimii ani, respectiv cifra de afaceri de circa 660 mil. lei, să menţinem productivitatea şi renta­bilitatea la acelaşi nivel, să asi­gurăm un volum de investiţii comparabil în reţeaua de magazine Unicarm, să deschidem circa 10-15 ma­gazine noi şi să modernizăm ma­gazinele existente, dar şi ferma de bovine“, spune Vasile Lucuţ.