​Un pachet de 4% din producătorul de echipamente industriale AAGES Târgu-Mureş a schimbat astăzi proprietarii în schimbul a 1 milion de lei

Autor: Tibi Oprea 19.06.2020

Vineri, la ora 15.26, a fost înregistrată în sistemul Bursei de Valori Bucureşti o tranzacţie REGS cu 400.000 de acţiuni AAGES Târgu-Mureş (simbol bursier AAG), producător de echipamente industriale, respectiv 4% din numărul total de acţiuni, potrivit datelor de la BVB.

Schimbul s-a efectuat la preţul de 2,68 de lei pe unitate, în scădere cu 1,47% faţă de şedinţa anterioară (16 iunie), astfel că tranzacţia a fost în valoare de 1 milion de lei. Dacă în urma schimbului cumpărătorul a depăşit limita de raportare de 5%, cel mai probabil acesta va fi anunţat la Bursă în perioada următoare.

Compania este controlată în proporţie de 55% de AAGES Head Invest, în timp ce 45% din numărul de acţiuni sunt împărţite celorlalţi investitori de la Bursă.

De la începutul anului, acţiunile AAG înregistrează o scădere de 2,9%, pe fondul unui rulaj de 2,6 milioane de lei, emitentul ajungând la 27,2 milioane de lei capitalizare.