Povestea româncei devenită unul dintre cei mai cunoscuţi economişti români care lucrează în afara graniţelor

Autor: Alexandra Cepăreanu 21.06.2020

Ana Boata a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi economişti români care lucrează în afara Graniţelor, deţinând funcţia de director al departamentului de cercetare macroeconomică din cadrul companiei Euler Hermes Paris, cel mai mare asigurĂtor de credite comerciale din întreaga lume, parte a grupului Allianz, începând cu sfârşitul anului trecut. care a fost parcursul acestei aventuri şi de unde a plecat pasiunea pentru domeniul economic?

Pasiunea pentru limba franceză şi înclinaţia pentru cifre, cea din urmă moştenită de la părinţi, i-au îndreptat paşii Anei Boata spre o carieră în domeniul economic, devenind astfel unul dintre cei mai cunoscuţi economişti români care lucrează peste hotare, mai exact în Paris, Franţa.

 „Am avut mereu o înclinaţie pentru cifre, tatăl meu fiind profesor de matematică şi mama farmacistă, putem spune că cifrele şi memoria sunt o calitate de familie. Am ajuns să activez în domeniul economic un pic din întâmplare, să spunem. Iar în urma unui stagiu care nu mi-a plăcut pe partea de riscuri, am decis să mă îndrept spre un job care îţi permite să gândeşti zi de zi şi care îţi aduce satisfacţia de a putea produce idei”, a povestit pentru Business Magazin Ana Boata, directorul departamentului de cercetare macroeconomică din cadrul Euler Hermes Paris, cel mai mare asigurător de credite comerciale la nivel global, deţinut de grupul Allianz.

Ea şi-a început studiile în domeniul economic la Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, pe care a absolvit-o în 2008, însă visul ei era să studieze la Sorbona, vestita universitate franceză şi una dintre cele mai cunoscute universităţi din lume.

 Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro