Nereguli la terasele şi cluburile din Bucureşti. Autorităţile au dat amenzi de 143.000 de lei

Autor: Cosmin Pirv 20.06.2020

Autorităţile au găsit nereguli la terasele, cluburile, barurile şi restaurantele din Capitală, în cadrul unor verificări făcute vineri. Activitatea unei firme a fost suspendată, iar alte 16 au fost amendate, pentru nerespectarea măsurilor din starea de alertă.

Amenzile au fost date în cadrul unei verificări făcute vineri de poliţişti, împreună cu angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, precum şi comisari ai Comisariatului Pentru Protecţia Consumatorilor.

Controlul a vizat respectarea măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum şi respectarea altor acte normative în vigoare.

Au fost verificate 56 de firme, iar echipele mixte de control au aplicat 16 sancţiuni în valoare de peste 143.000 de lei, iar la o societate comercială activitatea a fost suspendată pentru 30 de zile pentru încălcarea normelor din domeniul sănătăţii publice.

Autorităţile anunţă că astfel de controale vor fi efectuate şi în zilele următoare.