Focar de coronavirus la două centre de asistenţă socială din Iaşi

Autor: Ilinca Nazarie 20.06.2020

16 angajaţi de la două centre ale DGASPC Iaşi au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19, sâmbătă, îmbolnăvirile fiind decoperite în urma testărilor periodice care se fac în centrele de asistenţă socială. Copiii din cele două centre urmează a fi testaţi zilele viitoare.

Focarul de COVID-19 din localitatea ieşeană Paşcani a izbucnit în două centre ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DSGASPC) Iaşi.

Un centru este pentru copiii cu dizabilităţi, iar cel de-al doilea este unul de tip familiar.

Testările au fost făcute aşa cum prevede procedura în cazurile unor astfel de centre, de două ori pe lună, pentru supravegherea infectărilor cu noul coronavirus.

„În urma investigaţiilor de laborator s-a constatat că până în prezent 16 persoane angajate la doua centre din două localităţi de pe raza judeţului Iaşi au fost depistate cu noul coronavirus, 11 de la un centru de servicii sociale şi alte 5 persoane care îşi desfaşoară activitatea la case de tip familial.", a anunţat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi.

În centrul în care sunt 11 angajaţi infectaţi, sunt 35 de copii cu dizabilităţi în îngrijire.

„Urmează să dezinfectăm. Deocamdată acolo ne-am organizat cu ceilalţi angajaţi care au primit rezultat negativ la testare, în ture de 24 de ore ca să micşorăm mobilitatea angajaţilor”, a declarat directorul DGASPC Iaşi, Florin Ion.

Copiii din cele două centre urmează să fie testaţi săptămâna viitoare.