Hotelul Iaki din Mamaia, deţinut de Gheorghe Hagi, are un grad de ocupare chiar şi de 85% în timpul weekendului, dar turiştii preferă sejururile de 1-3 zile. În 2018, compania care operează hotelul Iaki din Mamaia a avut o cifră de afaceri de 16,9 mil. lei, în scădere cu 4,5% faţă de 2017

Autor: Miruna Diaconu 22.06.2020

Hotelul de patru stele Iaki din sta­ţiunea Mamaia, deţinut de Gheor­ghe Hagi, are un grad de ocupare în această perioadă chiar şi de 85% în timpul week­endu­lui, iar în timpul săptămânii gradul de ocupare ajunge la 60-70%. Totuşi, în aceas­tă perioadă, turiştii pre­feră să vină în se­jururi de 1-3 zile.

Hotelul Iaki s-a redeschis pe data de 5 iunie, după ce în perioada crizei generate de pandemia de COVID-19 şi-a suspendat activitatea. Hotelul Iaki are 244 de locuri de cazare în 122 de camere şi este tot timpul anului deschis în mod normal.

„Rezervări în cadrul hotelului au fost efectuate începând cu toamna anului trecut pentru această perioadă şi au con­tinuat inclusiv în iarna – primăvara 2020, iar în ultima perioa­dă numărul rezervărilor a cres­cut. Sunt rezervate în special camere cu mic dejun inclus, dar există şi varianta de demipensiune sau pen­siune completă“, spun reprezentanţii hotelului.

Toate tipurile de masă sunt servite pe terasa hotelului IAKI în regim servire la farfurie, conform reglementărilor în vigoare în acest moment.“

În 2018, ultimele date disponibile, compania Hagi Sport, care operează hotelul din Mamaia, a obţinut afaceri de 16,9 milioane lei, în scădere cu 4,5% faţă de anul anterior, conform datelor de la Ministerul de Finanţe şi calculele ZF.