Wirecard, o nouă prăbuşire la bursă: 35% în prima parte a şedinţei de luni. Compania se zbate să supravieţuiască după ce a anunţat că cele 1,9 mld. euro lipsă ar putea chiar să nu existe

Autor: Liviu Popescu 22.06.2020

Wirecard, procesator de plăţi electronice prezent cu un birou şi în România şi la care a fost acţionar şi NN Pensii, se prăbuşeşte şi luni la bursa de la Frankfurt după ce a anunţat că cele 1,9 miliarde de euro lipsă din bilanţ ar putea chiar să nu fi fost niciodată acolo. Wirecard caută să vândă sau să închidă o parte din business ca să evite o criză de numerar, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Joi, când Wirecard a anunţat că lipesc 1,9 miliarde de euro din contabilitate, acţiunile s-au prăbuşit cu 65%. Vineri, prăbuşirea a fost de 35% după ce două bănci din Asia, care ar fi putut avea banii lipsă, au negat orice relaţie cu compania germană. Tot vineri, CEO-ul Wirecard a demisionat iar agenţia de rating Moody’s a acordat ratingul <<junk>>, scrie Reuters.

Luni, Wirecard se prăbuşeşte cu 35% la Frankfurt ceea ce înseamnă că în doar trei şedinţe de tranzacţionare acţiunile companiei au scăzut de la 104,5 euro pe acţiune la 17 euro în prezent. Agenţia americană de ştiri Bloomberg notează că Wirecard luptă să supravieţuiască întrucât lipsa acestor bani creşte riscul de default mai ales în contextul în care Wirecard are obligaţiuni de  500 mil. euro scadente în anul 2024.