ZF Live. Adriana Măcincă, Centrul Regional de Ecologie Bacău: Punctele forte ale Bacăului sunt poziţia centrală în zona Moldovei şi forţa de muncă calificată. Punctele slabe sunt lipsa locurilor de muncă şi salariile mici. „Mediul economic din Bacău a stagnat în ultimii ani şi acum se vede o creştere timidă“

Autori: Robert Manea , Răzvan Botea 25.06.2020

Adriana Măcincă de la Centrul Regional de Ecologie Bacău a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live că punctele forte ale oraşului Bacău din punctul de vedere al atragerii investitorilor sunt poziţia centrală din zona Moldovei, potenţialul forţei de muncă, dar şi infrastructura de transport: aeroportul internaţional şi centura Bacăului, a cărei construcţia ar trebui să se finalizeze anul viitor.

„Aş îndemna investitorii să investească în Bacău pentru că există forţă de muncă calificată, există o universtate de stat care are o facultate de ingineri cu specializări variate. Învăţământul tehnic vine de asemenea cu forţă de muncă calificată. De asemenea, a început construcţia autostrăzii şi cu siguranţă până în 2021 centura ocolitoare a Bacăului va fi finalizată“, a spus ea.

La polul opus, punctele slabe ale oraşului sunt lipsa locurilor de muncă, dar şi salariile mici din zonă. Ambele aspecte îndeamnă tinerii să aleagă oraşe mai mari din ţară sau din străinătate.