Apare un nou jucător mare în industria cărnii. Povestea unui business care a ajuns din pragul falimentului aproape de top zece. Abatorul Periş, un business preluat în 2015 de Jabbar Kanani de la o companie aflată în faliment, a ajuns la afaceri de 333 mil. lei în 2019

Autor: Florentina Niţu 27.06.2020

♦ Abatorul a fost deschis în iulie 2015, după investiţii de peste 20 milioane de euro, devenind astfel una dintre cele mai mari unităţi de procesare a cărnii de porc din România.

Abatorul Periş din Niculeşti, judeţul Dâmboviţa, cumpărat în 2015 de holdingul Agricover, grup controlat de omul de afaceri Jabbar Kanani, de la Romsuintest Periş, companie aflată în procedură de faliment, a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 333 milioane de lei, arată datele de la Ministerul de Finanţe. 

Cu acest rezultat, compania se apropie de top zece cei mai mari jucători din industria cărnii, cu Smithfield pe primul loc (afaceri de 1,2 mld. lei în 2019) şi prag de intrare de 380 mil. lei – rezultatul producătorului de pe locul zece.

Compania, cu obiect de activitate (cod CAEN) producţia şi conservarea cărnii, a avut în 2019 un număr mediu de 493 de angajaţi şi o pierdere de 11 mil. lei, potrivit datelor de la mfinante.ro.