Update: Copos vrea să delisteze compania Athenee Palace Bucureşti, la care deţine 65% prin grupul Ana

Autor: Liviu Popescu 23.06.2020

Precizare: Athenee Palace Bucureşti nu administrează hotelul Athenee Palace din Capitală, aşa cum ZF a anunţat astăzi.

Athenee Palace Bucureşti, simbol bursier ATPA, a anunţat la Bursa de la Bucureşti că va convoca acţionarii pe 28 iulie 2020 pentru a aproba delistarea companiei care la cel mai recent preţ de tranzacţionare are o capitalizare de 11,7 milioane lei.

Astfel, omul de afaceri George Copos, cel care controlează Ana Hotels, acţionar majoritar al Athenee Palace, este convocat de Consiliul de Administraţie pentru a vota delistarea unei companii prezentă la bursa romanească din 1997.

Convocatorul publicat la Bursă este semnat de Mateiaş Liliana-Rodica, Preşedinte şi Director General al Athenee Palace. Decizia de a convoca AGA a venit ca urmare a şedinţei Consiliului de Administraţie al Athenee din 22 iunie 2020.

De asemenea, acţionarii Athenee Palace, adică Ana Hotels cu 45%, Ana Holding Limited cu 19%, dar şi alţi investitori cu un total de 35%, sunt chemaţi să aprobe şi preţul unei acţiuni care urmează să fie achitat în cazul retragerilor din cadrul societăţii.

Athenee Palace Bucureşti este listată pe segmentul de tranzacţionare AeRO, cu o lichiditate foarte scăzută, de doar 4.000 lei anul acesta.