Muncitorii pakistanezi, infectaţi cu COVID-19, au făcut prăpăd în Spitalul Judeţean Brăila. Autorităţile vor scrie ambasadei o scrisoare de protest

Autor: Petru Mazilu 23.06.2020

Clădirea în care sunt cazaţi pakistanezii este nouă şi a fost inaugurată special pentru bolnavii de COVID-19. 41 de cetăţeni din Pakistan, angajaţi ai unei companii de construcţii din Galaţi, s-au infectat cu noul virus. Deoarece erau cazaţi într-un campus situat pe teritoriul judeţului Brăila, ei au fost internaţi la Spitalul Judeţean brăilean. În timpul spitalizării, pacienţii au creat probleme distrugând geamuri, fumând în saloane şi certându-se cu personalul unităţii.

„Sunt 41 de pakistanezi internaţi într-un corp de clădire nou. L-am inaugurat recent, în timpul epidemiei de Covid-19. Mi s-a spus că au făcut distrugeri, au scos plasele de ţânţari de la geamuri, le-au smuls ca să poată fuma. Noroc că cei din spital şi-au dat seama de intenţia lor şi au oprit sistemul antiincendiu, umpleam clădirea cu apă. Probabil, sunt multe pagube, aşa mi s-a spus. În plus, s-au purtat urât cu personalul spitalului, au aruncat cu mâncare după asistente”, i-a explicat corespondentului MEDIAFAX, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac.

Citiţi articolul integral pe Mediafax.ro.