Markus Braun, fostul CEO al Wirecard, arestat în urma scandalului contabil care a îngenuncheat compania. Cauţiune de 5 milioane de euro

Autor: Liviu Popescu 24.06.2020

Markus Braun, fost director general al procesatorului de plăţi electronice Wirecard, companie prezentă cu un birou în România şi la care acţionar a fost şi NN Pensii, a fost arestat de poliţia din Germania pentru acuzaţia de manipulare a registrelor contabile şi a veniturilor companiei pentru a o făcea să pară mai atractivă pentru investitori şi pentru clienţi, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Autorităţile din München au stabilit cauţiunea pentru eliberare la 5 milioane de euro, notează Bloomberg. Wirecard a anunţat că cele 1,9 miliarde de euro lipsă din bilanţ ar putea chiar să nu fi existat şi că în prezent caută să vândă sau să închidă o parte din business ca să evite o criză de numerar. Marţi după-amiază acţiunile Wirecard se apreciau cu 19% la bursa de la Frankfurt.

„Având în vedere numerele, este cu siguranţă cel mai mare scandal contabil din Germania”, spune Katie Schroeder, avocată pentru apărarea criminală din Frankfurt. „Trebuie să te gândeşţi destul de mult pentru a găsi un caz de o asemenea amploare”, a adăugat ea, citată fiind de Bloomberg.