Deloitte/ZF CFO Summit 2020. Zeno Căprariu, Deloitte România: Vedem la directorii financiari o îngrijorare generală privind răspunsul guvernamental pentru susţinerea economiei în contextul Covid-19. Singura creştere viabilă a businessului este prin investiţii şi aceste investiţii ar trebui sprijinite de guvern

Autor: Răzvan Botea 24.06.2020

Zeno Căprariu, partener audit Deloitte România şi coordonatorul CFO Program, a spus în cadrul evenimentului ZF/Deloitte CFO Summit 2020 că un sondaj al companiei arată că cei mai mulţi dintre directorii financiari din România privesc cu îngrijorare răspunsul guvernului pentru susţinerea economiei în contextul crizei cauzete de coronavirus.

„Trei sferturi dintre directorii financiari sondaţi de Deloitte sunt mai pesimişti în ceea ce priveşte viitorul apropiat al companiilor. 96% dintre CFO nu sunt pregătiţi să îşi asume ricuri, în vreme ce 72% dintre directorii financiari sunt de părere că va exista un grad înalt de incertitudine în mediul de business în viitorul apropiat (...) Putem vedea o îngrijorare generală privind răspunsul guvernamental pentru susţinerea economiei în contextul Covid-19”, a declarat el.

Deloitte România în parteneriat cu Ziarul Financiar a organizat marţi prima ediţie a CFO Summit, o videoconferinţă care a adus la masa de discuţii directorii financiar ai unora dintre cele mai importante companii din România, precum şi consultanţi şi economişti din cadrul Deloitte.